Здравейте ,Колеги!От известно време чувам някакъв шум от дясната ми страна на колата от предницата.Нещо изчуква леко,когато мина през неравност все едно се удря метал в метал,а не както преди приглушено,едвам доловимо за ухото шумче.И не напразно казах неравносто,защото при по-големичка дупка ,го няма ,колата не суеща дупката.Когато мина през малка неравност с независимо каква скорост се чува това.Карах я на сервиз казаха ми ,че всичко е ОК.Ама днес се видях с един френд и той я погледна и каза,че е възможно да е от биелетка или от тампони на стабилизираща щанга ,а може и от двете заедно да е.Показа ми тампоните и някак си ми се сториха,че все едно са започнали да разджавкакват такива ,сещата се какво имам на предивид нали?Та вие как мислите?А иначе тропането не е постянно,няма го като карам по паваж и не винаги изтропва и на неравност.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Странно почукване
Collapse
X
-
Ами според мен е или биелета или тампон/и на стаб.щанга.Имам един френд дето му тракаше постоянно като е на паваж и се оказа горен носач.А мацката казва,че от време на време почуква...Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
Comment
-
При мен, като я взех, почукваше отвсякъде - смених тампоните на стабилизиращата щанга (бяха се напукали доста) и предните биалетки, почукването изчезна, сега имам за смяна една задна биалетка и тампони на горен носач, почукване няма, значи логичния извод е, че почукваше от тампоните на стабилизиращата.
---------- Post added at 14:03 ---------- Previous post was at 14:02 ----------
....забравих още нещо, сменях и тампони на долни носачи....sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++
Comment
-
Първоначално публикувано от vnimavai Покажи съобщениеПри мен, като я взех, почукваше отвсякъде - смених тампоните на стабилизиращата щанга (бяха се напукали доста) и предните биалетки, почукването изчезна, сега имам за смяна една задна биалетка и тампони на горен носач, почукване няма, значи логичния извод е, че почукваше от тампоните на стабилизиращата.
---------- Post added at 14:03 ---------- Previous post was at 14:02 ----------
....забравих още нещо, сменях и тампони на долни носачи....
Ами беше "само" преди две години, по спомени........тампоните са около 20-25 лв на парче, биалетките около 25-35 на бройка, ремонта го правихме с едно приятелче (страхотен инжинер и майстор) така, че цената на труда беше символична, смених и един кормилен накрайник - пак около 40 лева, цените са приблизителни, но нямаше нещо, от изброените, над 45-50 лева за брой.sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++
Comment
Comment